Texts propis, llibertat creativa per als actors i potenciar la relació amb l’espectador. Són els tres eixos que guien la carrera de Bullanga Compañía Teatral. L’inconformisme en podria ser el quart.

Van debutar amb una obra inspirada en un quadre de Antonio Fillol (La Gloria del pueblo, 2014), li van llevar el sabre de llum a Luke Skywalker per a donar-lo al Segismundo calderonià en El sueño de las galaxias (2015), van viatjar a Sant  Petersburg per celebrar l’aniversari massiu de la matriarca d’una família russa amb Maruschka, una comèdia russa sobre la nostra terreta (2015. Premi Micalet de Teatre 2017), es van tancar a una escola per disseccionar el comportament humà en Joc de xiquetes (Premio Max del público 2018), obriren les portes i mostraren les misèries d’un pacte polític a la ciutadania a El Pacte (2018. Candidata als XXII Premis Max com a millor text i millor espectacle revelació) i endolciren al públic amb un viatge d’acceptació, anomenat El xiquet que volia una falda escocesa (2022. Premi de Teatre Infantil Escalante).

Un recorregut en què han anat, amb el temps, apostant per formes noves de percebre i de consumir el teatre, per aconseguir que el públic forme part de la ficció, recordant que bullanga significa
tumult, bullícia.